Egy színésznő bejelentése után nyomoznak Oberfrank Pál miatt

2019.08.30. 20:00

Büntetőügyig fajult egy veszprémi színésznő és Oberfrank Pál színházigazgató konfliktusa, írja a 444. A Veszprémi Petőfi Színház színésznője bejelentése miatt nyomozást indítottak, miközben Orberfrank hamis tanúzás miatt készül perelni.

A vád szerint Oberfrank útját állta a színház irodájából éppen távozni készülő színésznőnek egy fellépésekkel kapcsolatos dokumentum kitöltése miatt, és a nő nem tudta elhagyni emiatt a helyiséget. A Veszprémi Rendőrkapitányság szabadság megsértése bűntett alapos gyanúja miatt indított nyomozást.

Sem a színésznő, sem Oberfrank nem nyilatkozott a 444-nek, de megkeresték utóbbi ügyvédjét, aki így foglalta össze az igazgató álláspontját: 

Az ügy hátterében nem a személyi szabadság megsértése, hanem egy munkáltatói intézkedés húzódik. Ennek lényege, hogy az évadközi nyári szünetben a színház közalkalmazott dolgozói egyéb irányú munkavégzésükről bejelentéssel kell éljenek. Ezt egy szűk munkavállalói kör sérelmezi, ami munkaügyi feszültséghez vezetett. 

Oberfrank ügyvédje szerintem semmilyen jogsértés nem történt, és több tanú is az igazgatói álláspontot erősíti.  • Tippek
  • Lakáshitel