Miklós
5 °C
12 °C

Meghalt Peter Lindbergh német sztárfotós

2019.09.04. 13:44
Élete 75. évében meghalt Peter Lindbergh német sztárfotós. Halálhírét szerdán párizsi stúdiója erősítette meg.

A művész kedden halt meg, a halál okát egyelőre nem tudni.

Az elmúlt 40 év egyik legbefolyásosabb divatfotósa volt, jelentős hatása volt a 90-es évek szupermodell-jelenségének megalkotásában. Alkotásai számtalan kiállításon szerepeltek, legutóbb Párizsban, Münchenben és Düsseldorfban.

Az 1944-ben az akkor német megszállás alatt álló, a mai Lengyelország területén lévő Warthelandban született és a Ruhr-vidéken felnőtt Peter Brodbeck egyéni módon tekintett a divatra. Először kirakatrendezést tanult, majd beiratkozott a Berlini Művészeti Egyetemre, ahol esti tagozaton rajzot tanult, majd szabad festészetet Krefeldben.

A fotózás felé viszonylag későn, 27 évesen fordult, ekkor kezdte meg kétéves képzését Hans Lux német fotósnál. Az áttörést az 1978-ban bemutatott Stern című fotósorozata hozta meg számára.

A Peter Lindbergh néven világhírűvé vált művészt elsősorban modellekről, Naomi Campbellről, Linda Evangelistáról, Tatjana Patitzról, Christy Turlingtonról és Cindy Crawfordról készített képei tették ismertté.

Olyan híres dizájnereknek dolgozott, mint a Jean-Paul Gaultier és Giorgio Armani. Jellegzetes fekete-fehér képeivel jelentős hatást gyakorolt a divatfotózásra.

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport