Az új Joker nyerte az Arany Oroszlánt

2019.09.07. 22:03

A Warner új Joker-filmje nyerte a 76. Velencei Filmfesztivál Arany Oroszlán díját, írja a Deadline. Az új filmben Joaquin Phoenix alakítja az őrült bűnözőt, nálunk október elején kerül a mozikba. 

A filmet a Másnaposok-sorozatot jegyző Todd Phillips készítette, aki Scott Silverrel (8 mérföld, The Fighter - A harcos) együtt dolgozott a forgatókönyvön. Klasszikus képregényfilm helyett egy sötét tónusú drámában gondolkoztak, ami olyan filmekre emlékeztet, mint a Taxisofőr vagy A komédia királya. Mindkettőben Robert De Niro volt a főszereplő, aki játszik a Jokerben is.

Külön érdekesség még a fesztiválról, hogy a zsűri Nagydíját egy Roman Polanski film, az An Officer And A Spy kapta. A rendezőt 1977-ben ítélték el az Egyesült Államokban kiskorú ellen elkövetett szexuális bűncselekményért, a zsűri elnöke külön közleményben tért ki Polanskira még a fesztivál elején, amiben azt mondta, hogy bár nem gratulálna a rendezőnek, de szerinte úgy fair, hogy ha lehetőséget adnak a művének a részvételre.   • Hírek
  • Hírek