Törőcsik Mari továbbra is távol marad a színpadtól

2019.09.11. 10:08

„Fizikálisan nincs túl jó állapotban, de szellemileg teljesen rendben van” – mondta Törőcsik Mari állapotáról a Borsnak Jordán Tamás, aki rendszeresen látogatja a színésznőt, aki bármennyire is szeretne, az egészségi állapota miatt egyelőre nem tud visszatérni a színpadra.

„Hetente legalább kétszer is felkeresem Marit, akivel jókat beszélgetünk, természetesen a színházról” – árulta el a Weöres Sándor Színház igazgatója, aki az évtizedes barátság ellenére is magázódik Törőcsik Marival.

„Óriási lélekerő van benne, de ha véletlenül picit elhagyja magát, szoktam neki mondani, hogy Mari, magát a tenyere közepén hordozza a jóisten, és ha véletlenül le akar csúszni onnan, mindig visszapöcköli a helyére” – nyilatkozta a lapnak Jordán.

Törőcsik Mariról legutoljára akkor írtunk, amikor fogadott unokája, Járai Máté (a Győri Nemzeti Színház és A mi kis falunk színésze) áprilisban bejelentette, hogy színházi darabot készít az életéről, és abban a főszerepet saját magának szánja.

Nemrég kiderült: idén már biztosan nem mutatják be a színdarabot. A Blikk értesülése szerint a decemberre tervezett bemutató azért marad el, mert Járai nem tudott megegyezni Selmeczi György zeneszerzővel, aki nem akarja, hogy valaki más énekelje a Törőcsik Marinak írt dalokat.