Eszter, Eliza
EUR 382,88 Ft
USD 356,84 Ft
14 °C
24 °C

Feladta magát a férfi, aki megrongálta a székesfehérvári lovas szobrot

2019.09.24. 10:13

Feladta magát a rendőrségen az a férfi, aki letörte a székesfehérvári városháza előtt álló lovas szobor kardját, írja az MTI.A rendőrség térfigyelő kamerák felvételei alapján kereste az akkor még ismeretlen tettest, aki a letört szobordarabot a helyszínen hagyta, de a 19 éves férfi önként jelentkezett.

A székesfehérvári önkormányzat hétfőn közleményben jelezte, hogy a városgondnokság Kocsis Balázs szobrász-restaurátort kérte fel a huszár kardjának helyreállítására és visszahelyezésére.

A megrongált szobor a 10-es huszárok emlékműve, amely egy kardot tartó mezítelen lovast ábrázol. Pátzay Pál alkotása az első világháborúban elesett fehérvári huszároknak állít emléket. A szobrot 1939-ben avatták fel, ezzel megemlékeztek az első világháború egyik legvéresebb csatájára, a limanowai ütközetre, amelyből már animációs kisfilm és társasjáték is készült.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla