Megegyezett a Disney és a Sony: Pókember a Marvel filmes univerzumában marad

2019.09.27. 18:45 Módosítva: 2019.09.27. 22:42

A Sony és a Disney közös sajtóközleményben jelentette be, hogy megegyeztek, így Pókember mégis része marad a Marvel filmes univerzumának (MCU), szúrta ki a 24.hu.

Az ügy előzménye, hogy a Disney tulajdonában lévő Marvel, és a Pókember megfilmesítési jogait birtokló Sony, akik az elmúlt években koprodukcióban készítették a Pókember: Hazatérés és a Pókember: Idegenben című filmeket, augusztus elején bejelentették: nem tudtak megegyezni a harmadik rész bevételeinek elosztásáról. A Disney a korábbiaknál többet szeretett volna a bevételekből, ami nem tetszett a Sonynak, ezért be is jelentették: a jövőben nem tudnak együtt dolgozni Kevin Feige producerrel és a Marvel Studiosszal. 

A részleteket még nem közölték, de a rajongók fellélegezhetnek, mert az MCU-n belül bővül trilógiává a 2017-ben indult Pókember -filmsorozat. Az új Pókember-trilógia harmadik, egyelőre cím nélküli része 2021. július 16-án kerül a mozikba, és a producer ismét a Marvel-filmek atyja, Kevin Feige lesz, a címszereplőt pedig Tom Holland alakítja. A megegyezés része továbbá, hogy a karakter továbbra is felbukkan majd más Marvel-filmekben.