A szexuális vádak elsodorták Plácido Domingót

000 1IE053
2019.10.02. 22:56 Módosítva: 2019.10.02. 23:49

Távozik a Los Angeles-i Opera éléről a szexuális zaklatás gyanújába keveredett Plácido Domingo. A 78 éves tenorklasszis szerdán jelentette be lemondását.

„Az ellenem megfogalmazott vádak olyan légkört teremtettek, amelyben az intézményt, amelyet annyira szeretek, nem vezethetem tovább” – idézte Domingo közleményét a Los Angeles Times.

Elmondása szerint a Los Angeles-i Opera érdekében döntött úgy, hogy lemond és nem is tartja meg korábban oda tervezett fellépéseit sem, amíg nem tisztázza magát. 

Domingo 16 éven át vezette az intézményt, amely megköszönte a 60 év énekeskarriert maga mögött tudó énekesfenomén munkáját.

Távozására nem sokkal azután került sor, hogy a Metropolitanban az utolsó pillanatban lemondta fellépését, és közölte, hogy sosem lép fel újra a New York-i operaház színpadán.

Korábban a San Franciscó-i Opera állt el Domingo koncertjétől. Az énekest először kilenc művész vádolta meg a 80-as években elkövetett zaklatással, később ehhez további tizenegy művésznő beszámolója társult.

(Borítókép: Christophe Simon / AFP)