Áron
-4 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Banksy boltot nyitott Londonban

2019.10.02. 09:00

Egy használaton kívül üzlethelyiségben a dél-londoni Croydonban keddre virradó éjszaka boltot nyitott Banksy, írja az MTI.

A Church Streeten felbukkant pop-up boltban lakberendezési termékeket és dekorációkat árulnak. A kínálatban szerepel egyebek között a Frosted Flakes-gabonapehely kabalájának, Tony the Tigernek szőnyegként kiterített bőre, egy megfigyelő-kamerákkal körülvett bölcső és az élvonalbeli brit rapper, Stormzy pengeálló mellénye, amelyet Banksy tervezett neki a Glastonbury Fesztiválra.

A tárgyakat, amelyek csupán néhány hétig lesznek kiállítva Croydonban, a hamarosan elérhetővé váló Gross Domestic Product (azaz GDP) nevű internetes áruházban lehet megvásárolni.

Banksy elárulta, hogy azért hozta létre az online boltot, mivel egy üdvözlőlapokat gyártó cég épp jogi úton próbálja meg ellopni a nevét, hogy törvényesen árulhasson hamis Banksy termékeket. A művész azt a tanácsot kapta, hogy nevének megóvása érdekében nyisson saját boltot, ahol a termékeit árulja.

A héten egyébként elárverezik Londonban a művész egyik leghíresebb művét, a Devolved Parliament (Elfajzott parlament) című festményt. A brit parlament alsóházának képviselőit csimpánzként ábrázoló alkotás Banksy legdrágább művévé válhat, mivel a Sotheby's legalább 1,5-2 millió font leütési árra számít.