Visszakerült az eredeti helyére a Mona Lisa

2019.10.07. 17:36 Módosítva: 2019.10.07. 17:44

Lecsillapodhatnak a kedélyek, mostantól minden jobb lesz: hétfőtől újra az eredeti helyén tekinthető meg minden idők egyik legismertebb festménye, a párizsi Louvre leghíresebb kiállítási tárgya, a Mona Lisa, amit három hónapra a múzeum egy másik helyiségébe, a Médicis Galériába helyeztek át.

Az MTI a múzeum közleménye nyomán azt írja: Leonardo da Vinci alkotása ezentúl jobb megvilágításban, jobban átlátható üvegfalon keresztül, jobb tájékoztató felirattal lesz megtekinthető, továbbá gördülékenyebbé tették a látogatók áramlását is. A Salle des États nevű terem falait éjkékre festették, hogy jobban kiemeljék az ott elhelyezett remekműveket.

A Louvre leglátogatottabb termét az elmúlt 15 évben nem újítottak fel, noha ezalatt naponta több tízezer ember, a másfél évtized alatt pedig több mint 100 millió látogató fordult meg benne. A múzeum adatai szerint Leonardo da Vinci remekművét a múzeum látogatóinak 90 százaléka tekinti meg, sokan nem is kíváncsiak a többi kiállított alkotásra.

A világ leglátogatottabb, évente több mint 10 millió érdeklődőt fogadó múzeuma hamarosan 250 ezer műtárgyát költözteti majd át a 200 kilométerre fekvő, kedden megnyíló raktárába és megőrzési központjába, amit kizárólag a kurátorok és a kutatók látogathatnak majd.  • Hírek
  • Hírek