Női főhős tűnik fel az új Asterix-képregényben

2019.10.25. 15:25

Hatvan éve annak, hogy megjelent az Asterix francia képregény-sorozat első száma. Az ókorban játszódó történetek főszereplője kélt gall jó barát, Asterix és Obelix. A sorozat legújabb darabjában, ami az Asterix és a törzsfőnök lánya címet viseli, feltűnik egy erős női karakter is, ami eddig nem volt annyira megszokott, az új karakter pedig nem más mint Vercingetorix törzsfőnők tinédzserkorú lánya, Adrenaline.

A sorozat legutóbbi részéit Jean-Yves Ferri és Didier Conrad jegyzi, és elismerték, hogy az Asterix történetekben eddig nem sok női karakter volt, hiszen főként a fiúk, férfiak olvasták ezeket a képregényeket. Hozzátették, az új főhősnél teljes más megközelítésre volt szükség, hiszen a képregényekben a fiatal nőknek általában annyi a szerepe, hogy elcsábítják Asterixet és barátját. 

Az új füzet munkálatait a sorozat eredeti írójának lánya, Anne Goscinny felügyelte. Mint elmondta, Adrenaline érkezése ugyan egy új éra kezdete, de karaktere mégsem lóg ki a sorból, tökéletesen beleillik az Asterix-képregények világába, olyannyira, hogy akár édesapja is kitalálhatta volna. 

A 38. Asterix képregény a napokban jelenik meg ötmilliós példányszámmal. Az elmúlt hat évtizedben összesen egyébként 370 millió füzetet adtak el, és több mint száz nyelvre fordították le a két gall történeteit.  

(Reuters)