Kulka János gyógyulásából merít erőt Sas József

2019.11.05. 08:51

A 2016-ban szintén sztrókot kapott Kulka János gyógyulása ad erőt az egészségéért küzdő és a színpadra visszavágyó Sas Józsefnek, árulta el a népszerű humorista felesége a Blikknek.

"Jóska 20 évvel idősebb, mint Kulka János, aki bár nem teljesen ugyanazon ment át, mint a férjem, de a beszédével neki is voltak gondok. A férjem kommunikációja lassabb, mint volt, de mindenről beszélget. (...) Néha hezitál, keresi a szavakat, de máskor verseket idéz vagy énekel" – mondta Zsuzsa asszony a lapnak.

"Ez egy nagyon csúnya betegség. Kulka művész úr többször mesélt már arról, hogy ő min ment keresztül, hogyan gyógyult meg, hogyan küzdött. Nemrégiben is adott interjút egy lapnak, azt együtt elolvastuk Jóskával, nagyon tanulságos volt. Sok erőt adott nekünk" – utalt a feleség a Magyar Narancs múlt heti Kulka-interjújára.

Ahogy korábban az Index is beszámolt róla, Sas József Thaiföldön kapott agyvérzést az év elején, egy phuketi kórházban stabilizálták az állapotát, majd betegszállító repülővel hozták haza márciusban. A több hónapos kezelése után saját felelősségére hazatérhetett, azóta a felesége és egy ápoló viseli gondját.

Közben nemrég bemutatták Markos Zoltán Sas Józsefről szóló könyvét (Sas József – A nemzet komédiása), ám állapota miatt a humorista  nem tudott ott lenni a kötet bemutatóján. "Jóska még nem tudott volna eljönni. Bár nagyon jó lenne, nem gondolom, hogy a közeljövőben megjelenne Jóska nyilvános eseményen" – mondta a feleség, aki a lányaival és a barátokkal vett részt az eseményen.