Özvegye elárverezi Andy Vajna relikviáit

2019.11.05. 12:38

Vajna Tímea élő adásban, sírva jelentette be a TV2 Mokka című műsorában, hogy hamarosan aukcióra bocsátják a januárban elhunyt Andy Vajna filmes relikviáit és személyes tárgyait.

A decemberi árverésen többek között a Die Hard és a Rambo forgatási képeire, a Rambo-filmek késeire, valamint a Vajna birtokába került műalkotásokra, például Munkácsy Mihály egyik munkájára, Kovács Margit szobraira és Alan Parker rajzaira, továbbá a producer máig szivarszagú,  Malibut idéző autójára lehet licitálni.

Az árverésen összesen több mint kétszáz tárgy kerül kalapács alá, az özvegy maga válogatta a tételeket. A befolyt összeg egy részét jótékony célra fordítják, Vajna Tímea egy kardiológiai gyerekosztály támogatására szánja a pénzt. Az aukció december 7-én, szombaton, délután kettőkor lesz a budapesti Nagyházi Galériában.

Andy Vajna kollégái és barátai korábban Hongkong-Los Angeles-Budapest címmel rendeztek kiállítást az év elején elhunyt producer 42 filmjének plakátjaiból, forgatási fotóiból és személyes relikviáiból – a Rambo-filmek késeit itt is látni lehetett. A kiállítást Vic Armstrong Oscar- és BAFTA-díjas akciófilmes, a világ egyik legnépszerűbb akciójelenet-rendezője nyitotta meg.