Dühöngenek a színészek amiatt, hogy CGI-klónként tér vissza James Dean

2019.11.08. 15:36

Jövő év végén kerülne mozikba a Finding Jack című film, aminek az alkotói úgy döntöttek, hogy az 1955-ban elhunyt színészre osztják az egyik szerepet. A családja állítólag engedélyt adott arra, hogy Dean CGI-mása alakítsa majd a  Roger nevű karaktert a dél-afrikai Gareth Crocker azonos című regényén alapuló filmben. 

Égen-földön kerestük a tökéletes személyt Roger karakterének megformálására, majd végül több hónapnyi kutatás után Dean mellett döntöttünk

- nyilatkozta az egyik rendező, Anton Ernst.

Ezzel a döntéssel nem mindenki ért egyet a szakmán belül. Chris Evans borzalmasnak tartja az ötletet és szerinte ez óriási tiszteletlenség. 

Elijah Wood sincs elragadtatva az ötlettől, szerint nem kellene a filmkészítőknek ilyen módszerekhez folyamodniuk. 

Zelda Williams, Robin Williams lánya sem hagyta szó nélkül a klónozást. Barátainak állítólag már több éve mondja, hogy amint elég fejlett lesz a technológia, a filmipar majd biztosan ki fogja használni a lehetőséget, hogy "feltámasszák a halottakat", és lehúzzanak róluk még egy bőrt. 

Az elmúlt pár évben többször is előfordult már, hogy elhunyt színészeket digitális technika segítségével szerepeltettek filmekben, lásd Paul Walkert, de mostanában a fiatalítás is elég népszerű, gondoljunk csak Gemini Manre Will Smith és Will Smith főszereplésével, illetve Martin Scorsese legújabb gengszterfilmjére, ami több évtizedet ölel fel, ezért muszáj volt leretusálni az időt a színészekről.