Szívrohama miatt nyitott saját színházat Antonio Banderas

GettyImages-1175704007
2019.11.14. 12:29

A Chorus Line (A tánckar) című Broadway-musical bemutatásával nyitja meg kapuit Antonio Banderas  színháza szülővárosában, Málagában, írja az MTI. Az előadás sajtóbemutatóján Banderas elmondta: húsz éve dédelgetett és halogatott álma vált valóra a színház létrehozásával.

"Az utolsó lökés azután jött, hogy szívrohamot kaptam és rájöttem, egyszer mind meghalunk" - idézte fel az újságíróknak a 2017 januárjában történteket. Ez ösztönözte arra, hogy belevágjon a színházalapításba.

A tengerparti város központjában található, 840 férőhelyes Teatro del Soho Caixabank első előadásának próbái hónapok óta zajlanak, hosszú szereplőválogatás előzte meg őket. 1800 jelentkező közül választották ki azt 29 spanyol művészt, akik a főszerepet alakító, egyben társrendező Antonio Banderasszal együtt lép színpadra. A darabot január végéig játsszák majd folyamatosan a tengerparti városban, az előadásokra kevesebb mint egy nap alatt adták el a 15 ezer belépőjegyet.

A társulat jövőre spanyolországi turnéra indul a musicallel, amelyet Bilbaóban, Barcelonában és Madridban is bemutatnak. Tárgyalnak a spanyol nyelvű előadás New York-i bemutatásáról és egy amerikai turnéról is.

(Borítókép: Banderas a darab próbáján - fotó:  Alvaro Cabrera / Getty Images)