Erik, Alexandra
EUR 385,19 Ft
USD 366,69 Ft
9 °C
23 °C

Közel 1,3 millió dollárt fizettek az első Marvel-képregényért

GettyImages-1060943384
2019.11.22. 09:23

Egy ritka Marvel-képregény közel 1,26 millió dollárért (381 millió forint) kelt el egy dallasi árverésen, írja az MTI.

A Heritage aukciósház aukcióin kerülnek elő néha érdekességek, itt árvereztek például Neil Armstrong-relikviákat, most pedig egy csütörtök esti licitálásukon előkerült egy Marvel-képregény is. Pontosabban egy 1939-es első szám, ami meglepően jó állapotban van, és az aukciósház igazgatóhelyettese szerint egy "történelmi képregény történelmi példánya". Ebben a képregényben még nem Pókembert vagy a hihetetlen Hulkot látni, hanem az olyan kevésbé felkapott szuperhősök tűnnek benne fel, mint a bebukott Fantasztikus Négyes-feldolgozásokból talán ismert Fáklya, illetve Ka-Zar, Angyal és Namor vagy Torpedó.

A példányt még régen a pennsylvaniai Uniontown egyik újságosánál vásárolta egy képregények első számát gyűjtő postás, ezután néhány gazdacserét követően jutott az aukciósházhoz, végül pedig a több százmillió forintot érő dollárt ajánló anonim vásárlóhoz. Az 1,26 millió dollárral a Marvel-képregények aukciós rekordja is megdőlt, a korábbi csúcstartó egy 2011-ben 1,1 millió dollárért elkelt 1962-es kiadás volt (ebben jelent meg először Pókember). 

(Borítókép: Stan Lee a Marvel Comics egykori elnöke egy Marvel képregénnyel. Fotó:  Gerald Martineau / The Washington Post / Getty Images)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét