Elpusztult Lil Bub, az internet leghíresebb macskája

2019.12.02. 19:53 Módosítva: 2019.12.02. 20:32

8 éves korában elpusztult Lil Bub, a világhírű macska, ami a 2010-es évek elején igazi személyiségnek számított az interneten. A hírt a gazdája közölte a macska blogján, írja a TMZ.

„Lil Bub egy másfél éves cirmos házi macska, aki úgy néz ki, mintha alig párhetes lenne, és mindig is így fog egy ritka fejlődési rendellenesség, a polidaktilizmus miatt” – írtuk még 2012-ben róla az Indexen, amikor az év macskáját kerestük. A jellegzetes kinézetű állatot egy Mike Bridavsky nevű zenész fogadta örökbe, aki 2011-ben elkezdett posztolni róla a Tumblrjén, ahol a macska elég gyorsan nagy népszerűségre tett szert.

Lil Bubnak lett saját websorozata Lil Bub's Big Show címmel, könyve (Lil BUB's Lil Book: The Extraordinary Life of the Most Amazing Cat on the Planet), és még egy saját albumot is kiadott. Róla, és más interneten ismert macskákról (Nyan Cat, Keyboard Cat) egy dokumentumfilm is készült Lil Bub & Friendz címmel, amit bemutattak a Robert De Niro áldásával létrehozott Tribeca Filmfesztiválon is.

Lil Bub jótékonykodott is, felhívta a figyelmet a menhelyi macskák helyzetére, állatvédő alapítványokat is segített a jelenlétével.

A gazdája szerint Lil Bub a halála előtt egy elég agresszív gyulladástól is szenvedett.

„Lehetetlen szavakba önteni azt a komoly hatást, amit Bub gyakorolt az életemre, ezer menhelyi macska életére, és azoknak az életére, akik úgy törődtek vele, mintha családtagjuk lett volna” – írta Bridavsky az Instagramon.