Vizsgálatot rendelt el a főváros az Újszínház zaklatási ügyében

2019.12.10. 18:15

Felügyelőbizottsági vizsgálatot rendelt el az Újszínházat érintő zaklatási ügyben Gy. Németh Erzsébet humán és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes, aki keddi bejelentésében arról is beszámolt, hogy erről a lépésről a színház igazgatóját, Dörner Györgyöt is tájékoztatta.

Gy. Németh Erzsébet
Gy. Németh Erzsébet
Fotó: Aradi László

Gy. Németh Erzsébet egyúttal Dörner levelét is nyilvánosságra hozta a bejegyzésben, amelyben az Újszínház igazgatója arról ír, hogy "sem 2016-ban, sem azóta nem érkezett hivatalos bejelentés zaklatással kapcsolatban".

Dörner György előzőleg arról tájékoztatott levelében, hogy hivatalosan nem volt tudomása ilyen ügyről a színházában

– írja most a politikus, aki a felügyelőbizottságot arra kérte, hogy vizsgálják meg, mi történt valójában, és azt is, hogy nem hivatalosan lehetett-e az igazgatónak információja az ügyről.

Ahogy korábban az Index is beszámolt róla, a Dörner György által vezetett Újszínházban egy ismert, állami kitüntetéssel is rendelkező színész felelősségre vonás nélkül zaklathatott szexuálisan egy másik, nem színész dolgozót 2016-ban.

Az Újszínház hétfőn közölte, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben, és bár nem nevezték meg, hogy ki az ügyben érintett színész, több lapban megjelent, hogy Mihályi Győzőről van szó, aki azonban tagadja a vádakat