Eszenyi Enikő: Mindent szakmai úton kell elintézni

2019.12.14. 08:00

Azért nem vett részt a hétfői tüntetésen, mert meggyőződése, hogy mindent szakmai úton kell elintézni, itt pedig a diskurzus politikai térbe került – nyilatkozta Eszenyi Enikő az ATV Híradónak.

A Vígszínház igazgatója a szerdán megszavazott új kulturális törvénnyel kapcsolatban közölte: a megfelelő szakemberek bevonásával elemzik a kialakult helyzetet. Az elfogadott törvény

előírja hogy a kormány és a fővárosi önkormányzat által közösen finanszírozott intézmények esetében finanszírozók állapodjanak meg a színházak működési rendjében, tehát én nagyon szívesen állok rendelkezésre; a két fél közötti megállapodás kialakításában, hogy úgy mondjam, tevőlegesen szívesen részt veszek 

– fogalmazott Eszenyi.

eszenyi

Eszenyi mandátuma a Vígszínház élén jövőre lejár, ám ha igényt tartanak a munkájára, akkor természetesen folytatja, mondta.

Kérdezték a Gothár-ügyről is, amivel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy 

mint nő és mint színházigazgató elfogadhatatlannak tartja, és a Vígszínházban azon dolgozik, hogy ne forduljon elő hasonló eset.

„Én azt is elfogadhatatlannak tartom, hogy egy intézményt vagy egy színházat megbélyegeznek azzal, hogy zaklató. Mi ezt átéltük, tudjuk mit jelent, úgyhogy ez ellen minden porcikám tiltakozik és ezt elfogadhatatlannak tartom” – célzott Eszenyi Marton László ügyére.

(24.hu)