Adorján, Adrián
4 °C
8 °C

Leonardo DiCaprio hárommillió dollárt ajánlott fel az ausztráliai tűzoltásra

000 1NH1JO
2020.01.10. 10:48
Hárommillió dolláros (900 millió forintos) adománnyal járul hozzá Leonardo DiCaprio saját, Earth Alliance nevű alapítványán keresztül az Ausztráliában pusztító erdőtüzek megfékezéséhez – közölte csütörtökön a filmsztár által alapított környezetvédelmi szervezet.

Az alapítvány létrehozta az Australia Wildfire Fund nevű alapot, hogy azon keresztül juttassa el az országszerte pusztító katasztrofális bozóttüzek megfékezését támogató nemzetközi segítséget.

Az Oscar-díjas színész a tavaly életre hívott, a klímaváltozás és a fajpusztulás ellen küzdő Earth Alliance egyik társelnöke. A további társelnökök között van még Laurene Powell Jobs és Brian Sheth üzletember is – írja az MTI.

Az erdőtüzek szeptember eleje óta hatalmas területeket perzseltek fel, a lángoknak 25 halálos áldozata volt, és mintegy kétezer otthon égett porig Ausztráliában.

Az alap helyi ausztrál partnerekkel működik együtt, köztük az Aussie Ark, a Bush Heritage és a Wires Wildfire Rescue szervezetekkel.

Ezzel egy időben Phoebe Waller-Bridge, a Fleabag és a Megszállottak viadala (Killing Eve) alkotója és színésze is bejelentette, hogy átverésre bocsátja azt a Ralph & Russo nadrágkosztümöt, amelyben a hétvégén átvette a Golden Globe-díjat a Fleabag főszereplőnőjeként. Az aukció 54 ezer dollárról (16 millió forint) indul, a végösszeget pedig három, a tűzvész miatti mentéssel és helyreállítással foglalkozó civil szervezet kapja majd meg – írja a Hollywood Reporter. A ruhát tervező páros egyébként szintén ausztrál.

DiCaprio és Waller-Bridge mellett korábban számos híresség adományozott jelentős összegeket a tűzvész megfékezésére, a károk enyhítésére és az áldozatok megsegítésére. Köztük volt Chris Hemsworth, Elton John, Pink, Nicole Kidman és Keith Urban, valamint a Metallica rockegyüttes és hatszoros Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton is.

(Borítókép: Leonardo DiCaprio. Fotó: Valerie Macon / AFP)

Ne maradjon le semmiről!