Idén is átadják az Andrassew Iván emlékére létrehozott Sámli-díjat

2020.01.13. 15:46

Január 14-én este a Spinoza Házban a Népszava publicisztikai rovatának 2015-ben elhunyt vezetőjére emlékeznek, és egyúttal átadják a Sámli-díjat. Az elismerést ezúttal is annak ítélik, aki az egykori író és újságíró szellemi örökségét a legméltóbban viszi tovább. A Sámli-díj győztesét Karácsony Ágnes mutatja be. 

Az est vázát az Andrassew Iván nevét viselő civil társaság által várhatóan idén megjelenő könyvének szerzőivel folytatott beszélgetések adják. A mű a média rendszerváltás után befutott pályáját, győztes és vesztes időszakait mutatja be a három évtized számos meghatározó szereplőjének gondolataival, élményeik felidézésével - áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben. 

A moderátor Vicsek Ferenc lesz, a résztvevők pedig Urbán Ágnes médiakutató, Lipovecz Iván, a HVG volt főszerkesztője, Tamás Ervin, az egykori Népszabadság főszerkesztő-helyettese és Harle Tamás újságíró. 

Az est során Láng Balázs színművész tolmácsolásában idézet hangzik el Andrassew Iván egy nyilvános leveléből, amelyben a bizonytalan helyzet helyett követeli a médiahatóságtól a tételes cenzúra bevezetését. Péterfy Gergely a beszélgetés elé ír összefoglalót arról, hogy mit vár a könyvtől.