Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Ha minden igaz, egy francia faluban kiállítás nyílik Britney Spears festményeiből

2020.01.14. 10:23

Végül is, miért ne nyílhatna, ha van elég műtárgy, és a kurátorok úgy ítélik meg, hogy az egykori Disney-sztárból lett popdívából lett bukott diszkókirálynőből lett újrafelfedezett popkirálynő alkotásai megütik azt a mércét, amit arrafelé, azaz Figeac falvában az értő közönség igényeit kielégíti.

sub-buzz-235-1578950316-1

Spears 2017-ben egy bohókás videóban lépett be a kortárs festők táborába, és lett belőle instant internetszenzáció - Mozartra festő sportmelltartós(?) nőből ugyanis  krónikus hiány volt a piacon. Első művét 10 000 dollárért sikerült értékesíteni 2017-ben, a bevételből a Las Vegas-i tömegmészárlás áldozatainak családjainak segített. Az a festmény, a Squiggles and Flowers a maga bájos, már-már primitívséget súroló, gyermeki egyszerűségében nagyjából megmutatja a művésznő képviselte irányzatot, amit jobb híján nevezzünk infantilis posztprimitív hogyishívjáknak.

A figeaci galéria tulajdonosa viszont pont erre ugrik, legalábbis erre utal, hogy egy tegnapi bejelentés szerint Spears művészetébe hamarosan belekóstolhatunk. Ha alaposabban megnézzük a szöveget, az is látható menten, hogy a Gelria Sympa jaunuár 18-ra tervezi a nyitást, a zárást viszont sohanapján, ami persze vagy valami vicc, vagy az egész bejelentés egy ótvaros nagy trollkodás, és a galériában majd ott várja az embert egy felirat, hogy "na, mi van, csalódtál, akkor itt az igazi művészet, nesze!"

A kiállítás (?) címét a már említett Spears-kép alá kiírt “Sometimes you just gotta play!!!!!!,” mondat adta. Mivel a megnyitóig már csak négy nap van hátra, de sem a kiállított tárgyak számáról, sem az árakról nem tudni semmit, elég gyanús a dolog. Ha valamelyik kedves olvasónk éppen Dél-Franciaországban tartózkodik 18-án, ugorjon már be ide: