Géza
1 °C
16 °C

Az Átlátszó főszerkesztő-helyettese kapta idén a Sámli-díjat

2020.01.15. 14:04

Január 14-én este osztotta ki az öt évvel ezelőtt elhunyt publicista emlékét ápoló társaság az idei Sámli-díjat, amelyet minden évben annak ítélnek oda, aki Andrassew Iván újságíró szellemi örökségét a legméltóbban viszi tovább. Idén az Átlátszó főszerkesztő-helyettese, Erdélyi Katalin kapta az elismerést.

A laudációban felidézték többek között a Szíjj László meggazdagodásáról, az Elios EU-s bevételeiről, a Borkai Zsolt körüli céghálóról, a honvédségi repülőkről, és a katasztrófavédelem bizniszeiről írt cikkeit.

A díjátadó után Vicsek Ferenc,  a Klubrádió egykori főszerkesztője beszélgetett a nyertessel és Urbán Ágnes médiakutatóval, majd Láng Balázs színművész tolmácsolásában részlet hangzott el a társaság által hamarosan kiadásra kerülő könyvből. Ezt követően Lipovecz Iván, a HVG volt főszerkesztője, Tamás Ervin, az egykori Népszabadság főszerkesztő-helyettese és Harle Tamás újságíró beszélgetett a magyar médiaviszonyokról, végül Láng Balázs felolvasta Andrassew Iván cenzúráról szóló nyílt levelét.

A díjat először, 2017-ben Scipiades Erzsébet, majd 2018-ban az Oltalom Egyesület, 2019-ben pedig Csillag Ádám és Kácsor Zsolt kapta.