Tibor
2 °C
8 °C

Bradley Cooper a Netflixnél rendez filmet Leonard Bernsteinről

2020.01.21. 22:37 Módosítva: 2020.01.22. 00:03

A Netflix karolta fel Bradley Cooper új filmjét, amelyet a világhírű karmesterről, Leonard Bernsteinről forgat – írja a variety.com alapján az MTI.

A hollywoodi szaklap értesülése szerint a készülő film producerei között van Martin Scorsese, Steven Spielberg, Emma Tillinger Koskoff és Todd Phillips, valamint Kristie Macosko Krieger is.

Spielberg Bernstein West Side Story című musicaljéből forgatott filmjét 2020 decemberétől láthatják a mozinézők.

A Netflix a Bernstein-filmet csak rövid ideig forgalmazza majd moziban az előtt, hogy betenné a streaming szolgáltatás kínálatába.

Cooper előző, Csillag születik című filmjét Oscar-díjra jelölték. Annyit már lehet tudni, hogy a Bernstein-filmben Cooper alakítja majd a karmestert, valamint hogy Josh Singerrel együtt írja a forgatókönyvet, és producerként is közreműködik.

A film három évtizedet ölel fel az 1990-ben elhunyt világhírű karmester és zeneszerző életéből, és főleg a Felicia Montealegrével kötött házasságára koncentrál.

A párnak három közös gyermeke született, de Montealegre tisztában volt azzal, hogy férjének házasságuk előtt és az esküvőjük után is volt kapcsolata férfiakkal.

Cooper a Bernstein-hagyatéktól kapta meg a film elkészítésének jogait, és a forgatókönyv fejlesztése alatt az utóbbi két évben szorosan együttműködött Bernstein gyerekeivel, Jamie-vel, Alexanderrel és Ninával.