Budapesten is lesz idén Comic Con

2020.01.22. 15:53

2020-ban először tartanak Magyarországon először Comic Cont, derül ki az IGN cikkéből. A Budapest Comic Cont augusztus 15-16. között tartják majd meg, és állítólag világsztárok is jönnek majd, ahogyan az a tengerentúli eseményeknél is szokás.

Ha valaki esetleg nem tudná, Amerikában és a világ számos pontján évek óta nagyon népszerűek ezek az úgynevezett képregényes expók, amelyek voltaképpen hatalmas popkulturális események a képregények, rajzfilmek, tévésorozatok, videójátékok vagy franchise filmek rajongóinak. A New York-i vagy a San Diegó-i Comic Conok ma már annyira fontosak, hogy a legnagyobb szórakoztatóipari cégek és stúdiók gyakran ezeken az eseményeken jelentik be a következő nagy dobásaikat.

Itthon is voltak már eddig képregényes, animés és más hasonló rendezvények, de az amerikai – vagy éppen a szomszédos bécsi – események ezekhez képest jóval nagyobb horderejű rendezvények rengeteg exkluzivitással. A magyar verziót a PlayIT és Mineshow eseményeket szervező Meex Agent Kft. szervezi, és az ígéretek szerint lesznek hazai filmsztárok, illetve nemzetközi cosplay és anime hírességek is a szokásos videójátékos, kártyajátékos, előadásos és beszélgetésős programokon kívül.