A művészvilág is gyászolja Kobe Bryantet

2020.01.27. 09:36

A művészvilág tagjai is sorra emlékeznek meg a helikopter-szerencsétlenségeben meghalt NBA-s legendára, Kobe Bryantre.

Soha nem gondoltuk volna, hogy valaha is így kell kezdenünk ezt a show-t. Soha, soha, soha

- mondta Alicia Keys a vasárnap tartott Grammy-gála idei műsorvezetője az estet megnyitó beszédében. Ahogy a díjkiosztóról szóló összefoglalónkban korábban írtuk, a tragédia rányomta a bélyegét az idei eseményre, hiszen Bryant balesete mindössze pár órával a gála előtt történt, az ünnepséget pedig ráadásul abban a Staples Stadionban rendezték, ahol a Los Angeles Lakers színeiben Bryant a legnagyobb sikereit aratta két évtizeden keresztül. Az este kezdetén a művészek a sportoló előtt tisztelegtek, Alicia Keys ezt mondta:

Itt vagyunk együtt a zene legnagyobb estéjén, amelyen a legjobb művészeket ünnepeljük. De hogy őszinte legyek Önökkel, mi mind őrjítő fájdalmat érzünk ezekben a pillanatokban, mert ma Los Angeles, Amerika és az egész világ elveszített egy hőst. Szó szerint megtört szívvel állok itt, a házban, amelyet Kobe Bryant épített. Kobe Bryant és a lánya, Gianna, valamint mindazok, akik ma életüket vesztették, velünk vannak a szívünkben, az imáinkban, ebben az épületben. 

Majd Keys és a Boys II Men előadták az együttes 1991-es dalát, az It's So Hard to Say Goodbye to Yesterday című számot, amit az egész aréna néma csendben hallgatott, írja a Rolling Stone magazin.

A legjobb popdalért járó díjjal jutalmazott Lizzo lemondta vörös szőnyeges interjúját a tragédia miatt, írja a Washington Post. "Ez az este Kobéé"- mondta esti szereplése kezdeteként.

Más zenészek, művészek, celebek is sorban szólalnak meg Bryant halálával kapcsolatban, és fejezik ki részvétüket a családnak; Kanye West, Kendrik Lamar, Drake, Cardi B, Lil Wayne, Meek Mill, Jay-Z, Justin Timberlake és Ice Cube is gyászolják a legendás sportolót, írja az Independent.

John Legend a Twitteren búcsúzott Bryanttől a tragédia után: "Nagyon szomorú vagyok és le vagyok sújtva. A Staples Arénában, ahol Kobe olyan sok emlékezetes pillanatot szerzett nekünk, arra készülünk, hogy egy másik csodálatos emberre emlékezzünk, akit szintén túl korán veszítettünk el: Nipsey Hussle-re. Az élet néha brutális és értelmetlen. Hiányzol, Kobe."

 A művészek mellett Barack Obama volt amerikai elnök is búcsúzott a sportolótól: 

Kobe legenda volt a pályán, és épp csak most kezdte volna el azt, ami egy újabb jelentőségteljes lépés lehetett volna. Gianna elvesztése még fájdalmasabb számunkra szülőkként. Michelle és én szeretetünket és imáinkat küldjük Vanessának és az egész Braynt családnak ezen a hihetetlen napon.

Kobe Bryant vasárnap reggel halt meg Kaliforniában, amikor tragikus módon helikopterével egy hegynek ütközött.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport