Nem építik tovább Manhattan legnagyobb bronzcsíkos felhőkarcolóját

2020.01.31. 10:43

Határozatlan időre leállítják Manhattan második legnagyobb felhőkarcolójának az építését, írja a Dezeen.

A 45 Broad Street felhőkarcolóját 2017 szeptemberében kezdték el építeni, most azonban a Madison Equities ingatlanfejlesztő cég az építkezés leállítása mellett döntött. A cég a piaci feltételek megváltozására hivatkozik, ami valószínűleg összefüggésben lehet azzal, hogy Manhattanben 2019-ben visszaesett a luxusapartmanok értékesítése. 

Manhattan második legnagyobb épülete, ami egyben Alsó-Manhattan legmagasabb felhőkarcolója lett volna, egyébként közel 68 emeletes és az eredeti tervek szerint közel 340 méter magas lenne. Az már biztos, hogy amennyiben az építkezéseket folytatják, az épület akkor is kisebb lesz ennél: a Madison Equities azonban jelenleg nem kommentálta sem azt, hogy mikor folytatják, sem azt, hogy egyáltalán fogják-e. 

A CentraRuddy által tervezett épület egyébként azért is kiemelkedő, mert a többi üvegfalú felhőkarcolóval szemben a 45 Broad Street külső borítását bronzcsíkokkal tervezték bevonni. A kialakítását úgy tervezték, hogy a közeli, '30-as évekbeli felhőkarcolókra hasonlítson. 



  • Tippek
  • Lakáshitel