Irtó káros Gwyneth Paltrow sorozata a brit egészségügyi szolgálat szerint

GOOP 105 Unit 00111R
2020.01.31. 12:36

Netflix sorozat indult Gwyneth Paltrow Goop nevű cégéről, ami a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat vezetője, Simon Stevens nagyon károsnak és veszélyesnek nevezett, írja a BBC. 

Gwyneth Paltrow még 2008-ban alapította "életmódi márkaként" Goop nevű cégét, amiről korábban már megírtuk, hogy többek között olyan különlegességeket árul, mint a vaginagyertya. A Netflix január 24-én indította a Gwyneth Paltrow életmódkísérletei (The Goop Lab) című sorozatát.

Simon Stevens azt kifogásolta a sorozattal kapcsolatban, hogy az az alternatív terápiákat népszerűsíti a fizikai és mentális betegségek gyógyításában.

A Goop felbukkant egy új sorozatban, amiben Gwyneth Paltrow és a csapata kipróbálja a vámpír arckezelést és mutat egy masszőrt, aki azt állítja, hogy mind az akut pszichológiai traumát, mind annak a mellékhatásait is kezelni tudja pusztán azzal, hogy mozgatja a kezét pár centivel a beteg teste felett.

- mondja Stevens, aki szerint a sorozat félrevezető információkat terjeszt. A Goop szerint viszont 

olyan felmerülő témákat fedünk le, amiket nem feltétlen támogat a tudomány, vagy még túl korai szakaszában vannak a felülvizsgálatnak.

A sorozatról írt kritikánkat egyébként hamarosan az Indexen is olvashatja. 

(Borítókép: Adam Rose / Netflix)