Máris megtalálták a vandálok Banksy Valentin-napi falfirkáját

2020.02.15. 15:05 Módosítva: 2020.02.15. 18:25

Az utcai firkálásait millió dolláros biznisszé növesztő Banksy legutóbbi alkotása egy kedves, Valentin-napi üzenet volt egy bristoli házfalon.

Kapcsolódó

Falra csúzlizott virágokkal lepte meg Banksy Bristolt

Egy napig a helyiek is találgatták, vajon a világhírű művész készítette-e a Valentin-napi alkotást.

Viszont ez az alkotása valószínűleg nem kerül majd be a legdrágábban eladott köztéri alkotásai közé, mert alig egy nappal azután, hogy megjelent a ház falán, máris vandalizmus áldozata lett a vandalizmus – írja a Guardian.

Ismeretlen elkövetők a BCC WANKERS feliratot fújták a virágokat csúzlizó kislány mellé, valamint egy elég hányaveti szívecskét is elhelyeztek mellette.

Hogy a vandálok mit üzenhettek, az egyelőre még találgatás szinten sem jelenik meg a brit sajtóban, ha valakinek van tippje, ne tartsa magában. A „wankers” egyébként népszerű brit szlengkifejezés, magyarul talán leginkább a „faszszopók” közelít hozzá, a BCC pedig akár a Bristoli Community College-re is utalhat, de természetesen akármi más is lehet a megfejtés.

A lényeg az, hogy rózsaszínnel összefújták Banksy alkotását.

Korábban megszólalt a lapoknak annak a háznak az egyik lakója, ahova Banksy felfújta a firkáját, és azért aggódott, hogy az Egyesült Királyságot a hétvégén elérő Dennis vihar ne okozzon benne kárt. Most már valószínűleg nem aggódik emiatt.

Banksy műveiből egyébként pont most látogatható kiállítás Budapesten.

Kapcsolódó

Szegény Banksy, hogy átverték a magyarok!

Banksy engedélye nélkül rendeztek Budapesten kiállítást a brit graffitislegenda műveiből, rögtön el is terjedt, hogy az egész hatalmas kamu. Megnéztük, tényleg így van-e.