Törőcsik Mari: Lassan mindenki meghal, akivel együtt dolgoztam

2020.02.15. 09:41

A 84 éves Törőcsik Marival Andorai Péter február eleji halála miatt beszélgetett a Blikk, és kiderült, hogy a színésznő nagyon maga alatt van.

Kapcsolódó

Meghalt Andorai Péter, a nemzet színésze

Rövid, súlyos betegség után. 71 éves volt.

„Lassan mindenki meghal, akivel együtt dolgoztam a pályámon, elveszítem a kollégáimat, a barátaimat, emiatt lelkileg teljesen tönkre vagyok menve. Szomorú vagyok, hogy Péter is itt hagyott bennünket" – mondta Törőcsik Mari a lapnak.

Andorai Péter temetését február 19-én tartják, ezután döntenek csak arról, hogy kit válasszanak be a helyére a nemzet színészei közé.

Törőcsik Mari azt mondta, az ő választottja már megvan, aki mellett kardoskodni fog, de azt egyelőre nem árulta el, hogy ki az.

A Nemzet Színésze címet az a művész kaphatja meg a Wikipédia szerint, „aki fő- vagy epizódszerepekben kimagasló teljesítményt nyújtott; betöltötte a 62. életévét; 40 évet a színészi pályán vagy legalább 20 évadot – évadonként legalább egy szerepben – a budapesti Nemzeti Színház színpadán töltött. Ezek mellett fontos kritérium, hogy legalább egy elismerése is legyen (pl. Kossuth- vagy Jászai Mari-díja)".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport