Tényleg újra összeáll a Jóbarátok stábja

2020.02.22. 07:31

16 év után újra összeáll a Jóbarátok című világhírű sorozat szereplőgárdája. A hatfős főszereplői csapat mindegyike részt vesz ugyanis az HBO Max májusi indulására tervezett megaprodukcióban. A hírt ők maguk jelentették be a közösségi oldalaikon, a korábbi találgatásokat megerősítve. 

Hatból öten – Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry és David Schwimmer is – ugyanazzal a képaláírással tettek közzé az Instagramon egy promóciós fotót, bejelentve: „Megtörténik".

Egyedül a sorozatban Joey-t alakító Matt LeBlanc "viccelte el" a dolgot, ő hírhedt karakterét hozva a M.A.S.H. című sorozatból osztott meg egy fotót:

A régóta kiszivárgott hírt aztán HBO Max tartalmi vezetője, Kevin Reilly jelentette be hivatalosan. Közleménye szerint a Jóbarátok:

egy olyan kort idéz, amikor a barátok – és a közönség is – valós időben összegyűltek, és úgy gondoljuk, ez a mostani újraegyesülés ezt a szellemiséget ragadja majd meg, összefogva eredeti és új rajongókat.

A különkiadásban ugyanis nemcsak játszik majd valamennyi közismert szereplő, hanem a show nem a hagyományos sorozat szimpla felélesztése lesz, inkább egy forgatókönyv nélküli, improvizatív jellegű újraegyesülés. Ben Winston rendezi majd, aki James Corden késő esti show-jának rendezőjeként lehet ismerős, de producerként is csatlakozik az eredeti sorozat három executive produceréhez, Kevin Brighthoz, Marta Kauffmanhoz és David Crane-hez, és a hat főszereplő is kap executive produceri kreditet.

Néhány hónapja már sejteni lehetett ezt a fejleményt, ám az HBO Max és a Warner nem kívánta sem cáfolni, sem megerősíteni az értesüléseket. Ami ugyanakkor már korábban is biztos volt, hogy az új streamingszolgáltató pár hónapja bejelentette: a Jóbarátok hamarosan eltűnik majd a Netflix kínálatából, és minden rész náluk lesz elérhető, ha 2020 májusában végre elindulnak. 

A szereplőgárdának – a Variety nem hivatalos értesülései szerint – most fejenként 2,5 milliót fizetnek a különleges epizódért.