Megvan, ki nyitja meg a budapesti Chopin-fesztivált, amelyet a koronavírus miatt kellett átszervezni

2020.02.26. 20:47

Piotr Pawlak koncertje nyitja meg a Chopin Fesztivált március 1-jén az Óbudai Társaskörben, miután kiderült, hogy az eredetileg meghívott zongorista, Alberto Nosé a koronavírus-járvány olaszországi terjedése miatt nem tud eljönni Budapestre, közölték az Indexszel a szervezők.

A 22 éves lengyel zongorista 2015-ben részt vett a világ legnagyobb, legnehezebb Chopin zongoraversenyén Varsóban, ahol legfiatalabb résztvevőként, 17 évesen, átjutott a kétfordulós előválogatáson; idén újra indul, ráadásul a darmstadti Chopin versenyen szerzett első helyezés felmentette őt a kétfordulós előválogatás alól.

Ezen kívül második helyet szerzett Pekingben a Nemzetközi Chopin Zongoraversenyen és Rzeszówban a Lengyel Zene Nemzetközi Versenyen, és első helyezett lett Krakkóban a „Chopin Wawel mellett” nevű nemzetközi zongoraversenyen, valamint a varsói Leopold Godowski Nemzetközi Zongoraversenyen.

Chopin születésnapján Lengyelországban sok koncertet és rendezvényt tartanak. Piotr éppen a gdanski zeneakadémián adott volna hangversenyt, melyet lemondott, hogy a koronavírus megjelenése miatt Olaszországban maradni kényszerült Alberto Nose szereplését átvállalja

– közölték a szervezők.

Ne maradjon le semmiről!