Elállt a kiadó Woody Allen könyvének megjelentetésétől

2020.03.06. 13:50

Pár hónap múlva jelenne meg Woody Allen memoárja, azonban a Hachette kiadó munkatársai most utcára vonultak, hogy ezzel tiltakozzanak a rendező szexuális zaklatási botránya miatt, írja a Deadline.

Szerdán mi is írtunk arról, hogy Woody Allen fia, Ronan Farrow elhatárolódott saját kiadójától, miután a Hachette bejelentette, hogy kiadják Woody Allen memoárját. Farrow szerint a döntés mellőzi az etikus magatartást és együttérzést a szexuális zaklatás áldozatai iránt. Farrow volt egyébként az egyik olyan 2017-es cikk szerzője, ami kirobbantotta a Weinstein-botrányon keresztül a #metoo-mozgalmat. 

Woody Allen Apropos of Nothing (A semmi apropóján) című memoárja április 7-én jelent volna meg a Hachette-nél a tervek szerint. A kiadó munkatársai egy hónappal a megjelenés előtt, március 6-án délután irodájukból az utcára vonultak. 

Kiállunk Ronan Farrow, Dylan Farrow és a szexuális zaklatások áldozatai mellett

– jelentették ki nyilatkozatukban az utcára vonuló dolgozók.

Az alkalmazottak összeférhetetlennek érezték, hogy ugyanannál kiadónál jelenne meg Allen memoárja, ahol korábban Farrow Catch and Kill című anyaga is, ami a szórakoztatóiparon belüli szexuális zaklatásokat vizsgálta. A kiadó a dolgozók felháborodásáról először azt nyilatkozta, hogy az ügyről egy szélesebb körű vitát kezdeményeznek, majd bejelentették, hogy elállnak a könyv kiadásától.

Nagyon komolyan vesszük a kapcsolatunkat a szerzőkkel, és nem könnyen lépünk vissza egy könyv megjelentetésétől

– hangsúlyozták.

A Woody Allen elleni vádakról, és arról, hogy vajon tényleg olyan erős lábakon állnak-e, ebben a cikkben írtunk részletesen: