Nem bírták a terhelést a Müpa szerverei, annyian nézték volna a médiatár koncertjeit

2020.03.14. 09:28

Szombaton mindenki számára megnyílik a Müpa digitális médiatára, amelyben 80 HD-minőségű koncertfelvétel és több mint 40 irodalmi est felvétele tekinthető meg online, regisztráció nélkül – írja az MTI. 

Március 14-én ünnepli megnyitásának 15. évfordulóját a Müpa, amire több ismert hazai és külföldi előadó készült különleges koncerttel, köztük a Nemzeti Filharmonikusok és a jazz billentyűs Chick Corea, ám a március 11-i kormányrendelet értelmében a hónap többi eseményéhez hasonlóan ezeket az előadásokat sem tartják meg. 

A rendkívüli helyzetre való tekintettel a Müpa szombat reggel megnyitja médiatárát, amely ide kattintva érhető el, és ahol regisztráció nélkül is elérhető több mint 100 koncert, előadás és irodalmi est HD-minőségű felvétele, többek között az orosz Gyenyisz Macujev zongoraművész koncertje, láthatják Kocsis Zoltánt, amint Bartókot vezényel, hallhatják az operadíva Joyce DiDonato áriáit, vagy Donny McCaslin, a Take 6 vagy Tommy Emmanuel jazzelőadók koncertjeit. 

A hazai előadók közül a Punnany Massif, a 30Y, az Irie Maffia és a Akkezdet Phiai koncertjei lesznek elérhetőek, de újra látható a Szegedi Kortárs Balett minden évben telt házzal játszott Hattyúk tava előadása is. 

A koncertek mellett a Müpa Literárium estjei is elérhetőek a magyar kortárs irodalom kedvelői számára.

A Müpa közleményt adott ki, amelyben leírják, hogy a kifejezetten az extrém terhelésre felkészített szervereik kapacitását is meghaladta az a hatalmas érdeklődés, amivel a médiatár megnyitását fogadták. A megoldáson az informatikusaik folyamatosan dolgoznak, de várható akadozás a rendszerben.