Túlélőtippek Bear Gryllstől a bezártság átvészeléséhez

2020.03.20. 14:37

Pár évvel ezelőtt a túlélők túlélője, Bear Grylls arra tanította a Discovery Channel csatornán futó Töréspont című műsorában átlagember vendégeit, hogy miként küzdjék le a legkülönbözőbb fóbiáikat. Volt, aki a víztől félt, volt, akinek tériszonya volt, mások a pókoktól vagy éppen a patkányoktól tartottak.

Most egy egészen más helyzetben akar a világ legismertebb túlélőmentora segíteni. Bejelentette, hogy heti rendszerességgel jelentkező Facebook-videókban fog tanácsokat adni azzal kapcsolatban, miként vészelhető át a koronavírus-járvány idején, hogy huzamos ideig be vagyunk zárva a négy fal közé, írja a Guardian.

Bear Grylls szerint  ha hosszú ideig be vannak zárva a családok az otthonaikba, az lehet ugyanolyan kemény, mintha ugyanannyi időt a hegyekben kellene kihúzniuk.  Ezért nemcsak mint túlélőbajnok, hanem mint a brit cserkészszövetség egyik vezetője is 100 olyan beltéri tevékenységet fog megosztani a közeljövőben a követőivel, amivel le tudják foglalni magukat. A cél, hogy meg tudják őrizni a vidámságukat, és ne süllyedjenek a bezártság miatt depresszióba a nehéz időszak során.

A cserkészeknél bevett feladatokat pedig a legilletékesebbekkel, magukkal a cserkészekkel fogja majd elmagyarázni a videókban.

A fiatalokban nagyon sok energia buzog, és jó értelemben vett kihívások elé kell állítani őket. Akár a Mount Everestet mászod meg, akár csak a nap végéig kell kihúznod, egy kis tervezés és pozitív hozzáállás minden megváltoztat. Tőlem nem szokhatta meg senki, hogy otthoni tevékenységekről beszéljek – de ez egy kivétel. Próbáljátok ki őket, vigyázzatok egymásra, és legfőként alakítsátok pozitívvá ezt a kihívást jelentő időszakot

– mondta .