Harvey Weinstein is elkapta a koronavírust

GettyImages-1202993819
2020.03.22. 23:00 Módosítva: 2020.03.22. 23:37

A 68 éves Harvey Weinstein is megfertőződött a koronavírussal a börtönben, hivatkozik az Independent a National Gazette-re. Weinsteint szerdán szállították a hírhedt Rikers-szigeten lévő börtönkomplexumból a New York állambeli Buffalo közelében lévő Wende börtönbe. 

A hír szerint még a Rikers-szigeten kaphatta el a fertőzést, ott ugyanis már nagyjából 40 rab vírusos lett. A Wende börtönből nem válaszoltak az Independent megkeresésére, ahogy Donna Rotunno, a férfi ügyvédje sem reagált semmit.

A buffaloi WKBW jelezte korábban, hogy két fogvatartott is pozitív tesztet produkált, de akkor nem nevezték meg, hogy kikről van szó pontosan. A Deadline szerint nekik egy nem megnevezett rendőrtisztviselő megerősítette, hogy Weinstein az egyikük. 

A Szerelmes Shakespeare című film Oscar-díjas producere egy 2013-ban és egy 2006-ban elkövetett szexuális erőszak, valamint szexuális kényszerítés miatt kapott 23 év börtönt. Egyik áldozata egy színésznőjelölt, a másik egy produkciós asszisztens volt. Weinstein ügyvédjei korábban jelezték, hogy megfellebbezik az ítéletet.

Egy újabb tárgyalás is vár az elítéltre, mivel jó eséllyel Los Angelesben is bíróság elé kell állnia szexuális bűncselekmények miatt. Itt két további 2013-as eset miatt még 28 év börtönt kér rá az ügyészség. A Variety szerint ehhez azt is szeretnék elérni az ottani ügyészek, hogy addig szállítsák is oda az elítéltet egy helyi börtönbe. A koronavírus-járvány terjedését korlátozó intézkedések, a bíróságok bezárása és az utazások felfüggesztése miatt azonban ez az egész per egyelőre valószínűleg csúszik.

(Borítókép: Harvey Weinstein New York-i tárgyalásán. Fotó: Scott Heins / Getty Images)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!