A távoktatást segíti a Harry Potter-könyvek írója

2020.03.24. 08:26

A járványra való tekintettel átmenetileg lazít a szerzői jogi szigoron J. K. Rowling és ügynöksége, írja az LRM. A Harry Potter-könyvek írója sajtóközleményben jelentette be, hogy az otthon ragadó szülők és gyerekek kedvéért engedélyezi, hogy az iskolai tanárok felolvassanak a Harry Potter-regényekből, és azokat utána posztolják a netes felületeken. Korábban erre nem volt lehetőségük anélkül, hogy ne kaptak volna jogi felszólítást Rowling ügynökségétől a szerzői jogok megsértése miatt.

Fontos kiemelni, hogy a netes felületek alatt az iskolák belső oktatási rendszerére gondolnak, tehát a tanárok a diákjaiknak készíthetnek felvételeket a felolvasásról mindenféle zárt felületre, amit a diákok és tanárok elérnek, de nem mondjuk a Youtube-ra vagy a Facebookra. A felvételeket a tanév végéig tárolhatják, utána elérhetetlenné kell tenni azokat.

Harry Potter hamarosan Kínában is megjelenik, ahol a hírek szerint a járvány után valamikor újranyitó mozik fogják sugározni az első regényből készült film 4K-s, remaszterelt verzióját.

Soha nem látott fejlesztések, vagy hatalomátvétel?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!