A koronavírus-helyzet miatt elmarad a Budapesti Tavaszi Fesztivál

2020.03.28. 21:52

Magyarország kormányának döntése értelmében, a világméretű egészségügyi veszélyhelyzettel kapcsolatos iránymutatásokat követve elmarad az idén 40. születésnapját ünneplő Budapesti Tavaszi Fesztivál – közölték az MTI-vel szombaton a rendezők.

Káel Csaba, a fesztivál főszervezője, a Művészetek Palotája vezérigazgatója azt mondta, hogy az egyetlen lehetőség és a felelős döntés most az, ha a fesztivál több mint 100 programja idén áprilisban nem valósul meg.

A nézők, az alkotók, a háttérben dolgozó kivételes szakemberek biztonságánál és egészségénél nincs fontosabb. Ez most az összefogás, az egymásra figyelés ideje 

– tette hozzá Káel.

A szervezők kiemelték, hogy a fesztivál 17 napját több éven át tartó hatalmas előkészítő, adminisztratív és kreatív alkotói munka előzi meg: a területen dolgozó művészek, szakemberek és a színfalak mögött tevékenykedő kollégák elhivatott munkája nélkül az eseménysorozat négy évtizednyi története sem létezhetne. És bár az idei, jubileumi rendezvény elmarad, a szervezők azt is elmondták, hogy mindent megtesznek azért, hogy a programból minél több produkció eljuthasson majd a közönséghez a későbbiekben. 

Budapest sokszínű, izgalmas és kreatív város. A Tavaszi Fesztivál programját is éppen ilyennek álmodtuk meg: sokszínűnek, izgalmasnak és kreatívnak. Az idei évben azonban ezt sajnos nem fogjuk tudni megmutatni a közönségünknek

– mondta el Faix Csaba, a fesztivál társszervezője, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője. Faix úgy fogalmazott:

A taps idén tavasszal nem a nézőtérről szól a művészeknek, hanem az ablakokból az egészségügyi dolgozóknak és mindazoknak, akik rengeteget tesznek a városért, értünk. Köszönjük nekik! És természetesen köszönjük az összes kollégánknak, akik azért dolgoztak, hogy összeálljon a fesztivál programja.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaira már megvásárolt jegyeket vissza lehet majd váltani a fesztivál weboldalán keresztül, ennek módjáról és részleteiről hamarosan a www.btf.hu oldalon közölnek majd részleteket, mondták el a szervezők.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!  • Hírek
  • Csok