Orvosi védőfelszereléseket kezd el gyártani a Dior és a Chanel is

2020.04.01. 13:36

A vezető divatmárkák is kiveszik a részüket a járvány megfékezéséből. Az MTI írja, hogy a Dior és a Chanel is úgy döntött, részben orvosi védőeszközök gyártására állnak át.

A Dior bretagne-i üzemében átálltak védőmaszkok gyártására, itt korábban gyerekruhákat készítettek, a dolgozók pedig önkéntes alapon vehetik fel a munkát. A Dior többi gyára a vírus idejére bezárt a franciaországi korlátozások és a termékeik iránti kereslet drasztikus csökkenése miatt. A gyár egyébként az LVHM tulajdonában van, amely több francia gyárat is üzemeltet, többek között náluk készíti a parfümjeit és a kozmetikai cikkeit a Givenchy is. Az LVHM két hete már nagy mennyiségű fertőtlenítőgél gyártását indította el. A Dior egyébként a védőmaszkokat az élelmiszeriparban és -kereskedelemben dolgozóknak adományozza.

Óriási a hiány orvosi védőfelszerelésekben Franciaországban, összesen egymilliárd maszk gyártását rendelte el nemrég Emmanuel Macron államfő. A Dior mellett maszkokat gyárt a Michelin és a Faurecia gépkocsialkatrész-beszállító is.

A múlt héten az LVHM riválisa, a Kerint jelentette be, hogy luxusmárkái, mint az Yves Saint Laurent és a Balenciaga francia, valamint a Gucci olasz divatház egészségügyi védőfelszerelések gyártásába kezdenek.

Soha nem látott fejlesztések, vagy hatalomátvétel?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!