Egymillió eurós kormánytámogatást kap a magyar cirkuszművészet

2020.04.21. 18:09

A koronavírus-járvány idején – amikor az ország számos iparága, illetve szakmája komoly veszélyekkel néz farkasszemet – a kormány 1 millió eurós támogatással áll a magyar cirkuszművészek mellé, derül ki a Színház Online keddi cikkéből.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, illetve a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos egy a cirkuszi világnap alkalmából kiadott közleményében biztosította a magyarországi cirkuszművészeket a kormány támogatásáról.

Magyarország kormánya elismeri és tiszteli a cirkuszművészetet, odafigyel az artista társadalomra legyen az állami intézmény, privát utazó cirkusz vagy egyéni művész, fiatal pályakezdő vagy idős artista – ezért a Fővárosi Nagycirkusz fenntartóján a Nemzeti Cirkuszművészeti Központon keresztül jelentős támogatással, 1 millió euróval segíti a magyar és a közép-európai cirkuszi életet

– idézi a portál a közleményt.

Az összegből gyorssegélyt kapnak az utazó cirkuszok, továbbá támogatják többek között a munka nélkül maradt és a nyugdíjas artistákat, a cirkuszi állatok gondozását, valamint a Fővárosi Nagycirkusz segélyvonalát, amelyen a bajba jutott cirkuszok és artisták jelentkezhetnek.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkárról januárban az Index is megírta, hogy Monte-Carlóban megkapta a Cirkuszművészet Nagykövete díjat, amit Stephanie monacói hercegnőtől vehetett át.  • Hírek
  • Megtakarítás