Májusban kinyit Schönbrunn és az Albertina is Ausztriában

2020.04.24. 08:41

A pünkösdi ünnepek előtt, május 27-én kinyithat az Albertina múzeum, és vele együtt az osztrák főváros új modern művészeti múzeuma, az Albertina Modern is, írja az MTI.Az Albertina Modern megnyitását március 12-re tervezték, de a koronavírus-járvány elleni korlátozások miatt ezt el kellett halasztani.

Az új múzeumot a bécsi Karlsplatzon lévő Künstlerhausban alakították ki, 2500 négyzetméter kiállítótéren ötezer képzőművész 60 ezer alkotása kapott itt helyet.

Itt kapott helyet az Albertinának 2018-ban adományozott Essl-gyűjtemény, benne Cindy Sherman, Georg Baselitz és Alex Katz alkotásaival. Karlheinz Essl osztrák műgyűjtő gyűjteményének mintegy 90 millió euró (29 milliárd forint) értékű részét ajándékozta az Albertinának, a háború utáni osztrák művészet 1323 művét.

Az osztrák fővárosban csütörtökön azt is bejelentették, hogy május 15-én újranyitja kapuit a schönbrunni kastély és az állatkert.

Margaret Schramböck gazdasági miniszter csütörtöki közleményében kiemelte, hogy valamennyi idegenforgalmi látványosság újranyitására részletes terveket dolgoztak ki, amelyek összhangban vannak az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vonatkozó ajánlásaival. Az egyik kulcsfontosságú intézkedés, hogy belépőjegyeket csak az interneten lehet vásárolni.