Majdnem balesetet okozott a szárnyas fejvadász

GettyImages-584264916
2020.04.30. 10:22

Vizsgálat indult Harrison Ford ellen, mert múlt héten, egy kisgéppel szabálytalanul keresztezte egy másik repülő útját egy Los Angeles-i repülőtérre való leszállásakor. A Hawthorne repülőtéren kis híján balesetet okozó Ford a szóvivője tájékoztatása szerint egyszerűen félreértette az irányítótoronytól kapott instrukciókat, ezért keresztezte egy másik gép útját a kifutón.

Azonnal elismerte a hibáját, és elnézést kért az irányítótoronytól. Személyi sérülés nem történt és az ütközés veszélye sem állt fenn.

Ami persze nem az jelenti, hogy az ügynek nincs következménye, a szövetségi repülésügyi hatóság (FAA) szerdán (Ford nevének említése nélkül) számolt be a történtekről meglehetősen szűkszavúan:

Egy kétüléses Aviat Husky kisrepülő vágott át a kifutón, miközben egy egy kilométerre lévő repülő éppen megállás nélküli leszállást és felszállást hajtott végre.

A 77 éves színésznek nem ez az első balesetveszélyes incidense. Ford ugyan évtizedek óta vezet repülőket – sőt, hobbiból kisgépeket és helikoptereket is gyűjt –, de 2017-ben egy másik dél-kaliforniai repülőtéren szinte kísértetiesen hasonló helyzetbe került, szintén rossz helyen landolt, és leszállás közben átrepült egy utasszállító fölött, amelynek fedélzetén 116 ember volt.

2015-ben ennél súlyosabb balesete volt: egy II. világháborús géppel zuhant le egy Los Angeles-i golfpályára. A szövetségi vizsgálat megállapította, hogy Ford nem volt hibás a balesetben, azt motorhiba okozta.

Borítóképünkön Ford a Young Eagles nevű repülést népszerűsítő program gyermekkorú résztvevőit köszönti 2016-ban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport