Az olasz Burger King asztalfoglalással csábítaná vissza a vendégeket

2020.05.05. 19:33

A Burger King ételrendelős applikációval és asztalfoglalással csalogatná vissza a vendégeit Olaszországban, írja a Reuters. A cég ezzel szeretné megakadályozni, hogy a járvány miatt az embereknek teljesen elmenjen a kedve a gyorskajálástól.

A Burger King normál esetben napi 11 millió embert szolgál ki a világon a 25 ezer éttermében, és attól félnek, hogy a járvány után már nem tudják elérni ezeket a számokat. Ebben segíthet az applikáció, amit először három olyan milánói étteremben tesztelnek, amelyek a várakozások szerint június 1-tól újra megnyithatnak. Ha beválik, más országok is átvehetik a rendszert.

Olaszországban kizárólag autóval lehet a Burger Kingben vásárolni, és arra számítanak, hogy 1-2 évig nem is igazán akarnak majd az emberek máshogy gyorskaját venni. Az appal viszont már útközben előre meg tudják rendelni az ételt, foglalni hozzá asztalt, vagy rögtön elvitelre kérni, ezzel is kivédve például a sorbanállást vagy nagyobb tömeget.

A jövőben megmérik az éttermekbe betérők testhőmérsékletét, és plexifallal választják el egymástól az asztalokat, amelyeknek kevesebb mint a felét használhatják majd egyszerre a vendégek.