Ármin, Pálma
9 °C
28 °C

A koronavírus áldozata lett Roy Horn tigrisidomár és bűvész

2020.05.09. 11:31

Koronavírus-fertőzés okozta szövődményekben elhunyt Roy Horn világhírű amerikai bűvész és idomár, a fehér tigrisekkel dolgozó Siegfried & Roy legendás bűvészpáros fiatalabb tagja.

Szóvivőjének közleménye szerint a 75 éves német származású illuzionista pénteken egy Las Vegas-i kórházban halt bele a vírusfertőzés szövődményeibe.

Roy Horn és társa, az ugyancsak német származású Siegfried Fischbacher már több mint 35 éve dolgozott együtt, amikor Hornt 2003 októberében megmarta az egyik fehér tigris a Mirage kaszinóhotelben bemutatott show közben. Az állat megharapta a nyakán, és kivonszolta a színpadról.

Roy Horn életét s ikerült megmenteni, de a sztárilluzionista részlegesen megbénult, és azóta is rendszeres orvosi kezelésre szorult, mert maradandó agyi károsodást szenvedett.

A The Mirage szálloda- és kaszinókomplexumban történt tragikus baleset Las Vegas egyik legsikeresebb show-jának vetett véget: Roy és Siegfried karrierje utolsó 13 évében több mint 5000 előadást tartottak ott.

Társa, a 80 éves Fischbacher szerint Roy "kemény harcos volt egész életében, utolsó napjaiban is, amikor hősiesen küzdött az alattomos vírussal. Royjal egyik legnagyobb mágusát vesztette el a világ" – mondta Fischbacher, aki szerint "találkozásuk első pillanatától tudta, hogy együtt meg fogják változtatni a világot".

A bűvésztrükkökkel és állatmutatványokkal foglalkozó páros 1967-ben ment Las Vegas kaszinóvárosba, ahol 1988-ban milliós szerződést írt alá a Mirage szállodával. Roy és Siegfried az itt eltöltött 14 év alatt vált világhírűvé.

A 2003-as baleset véget vetett karrierjüknek, 2009-ben azonban a Las Vegas-i Bellagio hotelben még visszatértek egy tízperces búcsúelőadásra egy jótékonysági rendezvény keretében.

Mantecore, a fehér tigris, amely rátámadt Hornra, a pár sztártársának számított. Roy soha nem haragudott rá, és mindvégig megőrizte rajongását a nagymacskák iránt. Későbbi interjúiban azt mondta, hogy a tigris csak biztonságos helyre akarta vonszolni őt, amikor a 2003-as show közben megszédült és elesett. „Mantecore ösztönösen megérezte, hogy segítségre szorul, és próbált is segíteni" – mondta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport