Keveset adakozott a divatsztár, magyarázkodnia kellett

2020.06.02. 10:47

Virgil Abloh, aki többek között a Louis Vuitton vezető tervezője, és az Off-White nevű márka tulajdonosa, valamint Kanye West jóbarátja, magyarázkodni kényszerült, miután a hétvégén az Instagram-sztorijába kiposztolt egy képet arról, hogy adakozott azoknak a fiataloknak, akiket a George Floyd halála miatti tüntetéseken letartóztathatnak.

A kép tanulsága szerint összesen 50 dollárt, azaz 15 600 forintot adott az ügyért a divattervező, akit 2018-ban a Time a világ egyik legbefolyásosabb emberének választott.

Az adakozás nem az egyetlen sztori volt, ami Abloh megosztott a hétvégén, szintén posztolt egy videót arról, ahogy a tüntetések közben a New York-i Vintage by Round Two nevű ruhaboltot fosztják ki emberek. A divattervező azt fűzte hozzá, hogy a bolt tulajdonosa a vérét, izzadtságát, könnyeit és a szenvedélyét is beleölte ebbe a kultúrába, és a fosztogatás látványától ő személy szerint rosszul van. Abloh hozzátette a posztban, hogy "mi együtt vagyunk ebben a kultúrában, tényleg ezt akarjátok?"

Abloh magyar idő szerint vasárnap éjjel egy többoldalas bocsánatkérést posztolt Instagramra és Twitterre a hétvégi üzenetei miatt, többek között bocsánatot kért azért, amiért úgy tűnt, hogy jobban érdekli a boltok sorsa, mint a tiltakozás és a düh kifejezésének joga ebben a pillanatban.

View this post on Instagram

📝✨®

A post shared by @ virgilabloh on

Abloh hozzátette, hogy habár úgy tűnt, hogy csak 50 dollárt adott az ügyért, valójában 20 500 dollárt adakozott, a screenshot csak arra volt utalás, hogy a barátaival elkezdett egy adakozás-sorozatot, aminek ez csak az egyik állomása volt. Bevallotta azt is, hogy nem tudta eldönteni, megossza-e a teljes összeget, nehogy úgy tűnjön, hogy ezért pozitív visszajelzést vár.

A Louis Vuitton tervezője azt is megígérte, hogy nemsokára a piacra fog dobni olyan ruhákat és kiegészítőket, amelyek bevételét teljes egészében a tüntetők óvadékaira fordítják.

(EOnline)