12 milliót ad a minisztérium az Ismerős Arcokról, 4-et a Kárpátiáról szóló filmekre

2020.06.04. 11:39

Megjelent az NKA honlapján az április-májusi miniszteri támogatások listája: az ötödik legmagasabb összeget kapja a Real Pictures Kft., hogy „megvalósítsa az Ismerős Arcok nevű zenekarról készülő dokumentumfilmet”. A Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter által megítélt támogatás összege 12 millió forint – vette észre a támogatási listán a 444.

Nem ez az egyetlen nemzeti rockot érintő döntés a listán: szintén szép, bár nem ekkora summát ítélt meg Kásler Miklós a Kárpátia nevű, többek között a Gárda indulóról és a Szebb jövőt! című lemezéről ismert együttesről szóló, Magyarnak születtem című dokumentum- és koncertfilm országos vetítésének megszervezésére a Szent László Király Alapítványnak.

A listán szereplő legnagyobb összegek a következők:

  • a Geo-Ökofilm Kft. 35 millió forintot kap a „Veletek, értetek” című dokumentumfilm-sorozat 16-30. részeire,
  • a Magyar Nemzeti Múzeum 30 milliót kap a „Pacta Conventától a Monarchia végéig” kiállításra,
  • a Kincses Kolozsvár Egyesület 20 milliót kap a Kolozsvári Magyar Napokra,
  • a Magyar Írók Egyesülete 15 milliót kap a Lyukasóra című folyóiratra.

Emellett készül Királyhelmecen bronz dombormű Kossuth Lajosról és Széchenyi Istvánról, 10 millió forintos támogatással, Kisorosziban Vörösmarty-szobrot állítanak (4 millió), a Honismereti Szövetség 2 milliót kap a Honismeret című folyóiratra, 4 milliót kap a Nemzeti Színház színésze, Szarvas József alapítványa a Kaszás Attila Pajtaszínház programjaira, a Magyar Újságírók Közössége nevű, magát „nemzeti szelleműként” definiáló újságírószövetség 1,9 milliót kap a Zene a Városligetben munkacímű könyv megjelentetésére, Szirmabesenyőn pedig Szinyei Merse Pálról készül szobor 6 milliós támogatással.

A teljes lista itt olvasható.

Soha nem látott fejlesztések, vagy hatalomátvétel?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!