A DK azonnali vizsgálatot követel az Operettszínház zaklatási ügyében

2020.06.05. 15:58 Módosítva: 2020.06.05. 17:30

Tegnapi cikkünk nyomán a DK kivizsgáltatná a színház nemrégiben távozott ügyvezető igazgatóját, Kriza Zsigmondot ért vádakat, írja az atv.hu. Mint tegnap írtuk, a Budapesti Operettszínház 2019-ben kinevezett főigazgatójának (Kiss-B. Atillának) és ügyvezető igazgatójának (Kriza Zsigmondnak) szakmai munkájára és az általuk teremtett munkakörnyezetre számos panasz érkezett. 

Az ügyvezető igazgató egy évvel kinevezése után, a hivatalos indoklás szerint sikeres munka után, közös megegyezéssel távozott, forrásaink szerint ugyanakkor az ügyvezető igazgató megalázó kommunikációja elviselhetetlen munkakörnyezetet teremtett.

Egy volt munkatárs azt állítja, az ügyvezető igazgató a gyakori megalázásokon kívül a testére, a szexuális életére is elfogadhatatlan megjegyzéseket tett. Az Indexnek nyilatkozó két volt operettszínházi dolgozó azt mondja, minderről tájékoztatták a főigazgatót, de ő nem tett semmit. Egy szakmai szervezet az Operettszínházat fenntartó minisztériumnak is bejelentést tett, de választ sem kapott az államtitkártól.

A DK a közleményében felszólította Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét, hogy azonnal indítson vizsgálatot az ügyben, ahogy azt a Főváros is megtette korábban a saját színházaiban. 

Elfogadhatatlan, hogy bárki olyan szinten visszaélhet a hatalmával, hogy rettegésben tartsa, megalázza a munkatársait.

Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes azt is hangsúlyozta, hogy külön felháborító, hogy kezeli a zaklatásos vádakat a főigazgató Kiss-B. Attila és Fekete Péter államtitkár, és az, hogy nem segítettek a hozzájuk segítségért forduló kollégákon. Egy dolgot nem árt tudatosítani: az Operettszínház fenntartója az Emmi, a főváros ebben az esetben legfeljebb aggodalmát fejezheti ki. 

Soha nem látott fejlesztések, vagy hatalomátvétel?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!