J. K. Rowling volt férje nem bánja, hogy annak idején felpofozta a feleségét

2020.06.12. 09:39

Áll a bál a Harry Potter-könyvek írója, J. K. Rowling körül, miután a Twitteren kirohanást intézett a transznemű aktivisták ellen. Az író később részletesen is írt a témáról, amelyben arról beszélt, hogy sokáig családon belüli erőszak áldozata volt. Ezzel kapcsolatban megszólalt Rowling volt férje, Jorge Arantes, aki elismerte, hogy egyszer tényleg felpofozta Rowlingot, de ezt egyáltalán nem bánta meg.

A portugál férfi tagadja, hogy rendszeresen bántalmazta volna a nőt, viszont azt elismerte, hogy lekevert neki egy pofont, amikor Rowling bejelentette, hogy elhagyja. Ezzel kapcsolatban meg is jegyezte, hogy

nem bánja, hogy annak idején felpofozta Rowlingot.

A férfi húsz évvel ezelőtt már adott egy interjút, amelyben elismerte, hogy nagy erővel megütötte az akkori feleségét, és kidobta a házából is.

Rowling évek óta meglehetősen megosztó posztokat ír a Twitteren, és hiába volt már rá több alkalom is, hogy az LMBTQ közösséggel szimpatizáló bejegyzéseket írt, a transzneműekkel és főként a transz aktivizmussal kapcsolatban kifejezetten kritikus gondolatokat szokott megfogalmazni, ahogy tette ezt legutóbb is. Rowling balhét kiváltó posztjával ebben a cikkben foglalkoztunk részletesen: