Emma Watson mostantól a luxusdivatban is érdekelt

2020.06.17. 09:45

Emma Watson (Harry Potter-sorozat, Kisasszonyok) színésznő a Kering francia luxusipari óriáskonszern igazgatótanácsának tagja lett, írja az MTI.

A színésznő Tidjane Thiammal, a svájci Crédit Suisse bank korábbi vezérigazgatójával és Jean Liuval, a kínai Didi Chuxing fuvarmegosztó szolgáltató elnökével együtt csatlakozott a Kering igazgatótanácsához.

Watsont kinevezték a konszern fenntarthatósági bizottsága elnökévé is. A vállalat közleményéből nem derült ki egyértelműen, hogy ez a pozíció milyen feladatokkal jár, írja az MTI.

A színésznő évek óta elkötelezett szószólója a női egyenjogúságnak és 2014-ben az ENSZ női érdekeket képviselő jószolgálati nagykövetének nevezték ki, nemrég a transznők jogaiért szólalt fel, amikor a Harry Potter-sorozatot író JK Rowling megosztó véleményt tett közzé a születési nemről.

Az óriáskonszern tulajdonában van egyebek között a Gucci divatház, valamint a Saint Laurent, a Bottega Veneta, a Balenciaga és az Alexander McQueen divatmárka is. A Kering egy millió dollárt ajánlott fel a koronavírus elleni harcra. Áprilisban a konszern bejelentette, hogy a járvány miatt 15,4 százalékkal csökkentek az első negyedévi bevételei az előző év azonos időszakához képest.