Szombaton újra kinyit a Magyar Nemzeti Múzeum

BFALU20200523026
2020.06.19. 09:37 Módosítva: 2020.06.19. 11:35

Szombaton nemcsak a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria nyit ki újra, hanem a Magyar Nemzeti Múzeum és tagintézményei is. Igaz, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum csak június 23-tól várja az érdeklődőket.

A Magyar Nemzeti Múzeumban az állandó kiállítások mellett, a járvány előtt épphogy megnyitott Közös Időnk '89-90 című közösségi kiállítás látogatható, a tervekkel ellentétben a CLARA - Rotschild Klára – divatkirálynő a vasfüggöny mögött című időszaki kiállítás technikai okok miatt egyelőre még zárva tart, áll a hivatalos közleményben.

A járványhelyzetre való tekintettel a múzeum új szabályokat léptetett életbe a látogatók biztonságának érdekében.

  • A múzeum tereiben a saját maszk viselése kötelező és a bejáratnál kézfertőtlenítő automaták biztosítják a fertőtlenítést. Amennyiben a látogató nem hoz magával maszkot, a pénztárnál újat vásárolhat.
  • A kiállítások megtekintése előzetes regisztrációval lehetséges 10 órától 18 óráig 4 idősávban. A múzeum elsősorban online jegyvásárlásra biztatja a látogatókat a Jegymester felületén.
  • Az épületben a 2 órás idősávokban 250 látogató tartózkodhat.
  • Előzetes jegyvétellel 200 fő érkezhet. Akik korábban nem regisztráltak: az idősávokon belül maximum 50 fő a pénztárban, bankkártyával történő fizetés után szintén beléphet.
  • Amennyiben a múzeumban egy időben jelenlévő látogatók száma eléri a 250 főt, az ezen felül érkező látogatóknak a következő idősávig várakozniuk kell.

A megújult Múzeumkertben 2020. június 20-tól, minden szombat és vasárnap vezetett kerti sétán lehet részt venni A múzeum múzeumpedagógiai csapata pedig 5 héten keresztül, 2020. június 29-i indulással gyerektábort szervez, minden turnus más történeti korral foglalkozik majd.

(Borítókép: A Magyar Nemzeti Múzeum épülete. Fotó: Faludi Imre / MTI)