Meghalt Carlos Ruiz Zafón spanyol író

2020.06.20. 11:12

Meghalt Carlos Ruiz Zafón spanyol író. A szél árnyéka című nagysikerű könyv szerzője pénteken hunyt el Los Angelesben, 55 éves korában, adta hírül a spanyol média nyomán az MTI.

Zafón, aki világszerte a legolvasottabb spanyol kortárs író volt, rákban szenvedett – idézte a Planeta könyvkiadót az Europa Press hírügynökség. A szél árnyéka, az Angyali játszma, A mennyország fogságában, a Lelkek labirintusa című kötetek írójának művei több tízmillió példányban keltek el világszerte.

Zafón 1964-ben született Barcelonában. Iskolái befejezésével egy reklámügynökségnél dolgozott, majd 1994-ben Los Angelesbe költözött, ahol minden idejét az írásnak szentelte. Az 1993-ban megjelent első ifjúsági regényéért (El príncipe de la niebla, vagyis A köd hercege) megkapta az Edebé Irodalmi Díjat ifjúsági irodalom kategóriában.

2001-ben jelentette meg első, felnőtteknek szóló regényét, A szél árnyékát, amellyel nemzetközi hírnevet szerzett, a művet mintegy negyven nyelvre fordították le. A regényt trilógiává bővítette, Az elfeledett könyvek temetője címmel. Az Angyali játszma 2008-ban, A mennyország fogságában 2011-ben jelent meg.

Zafón tehetséges zenész is volt, zeneszerzéssel is foglalkozott, A szél árnyékához és az Angyali játszmához is írt zenét.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport